οι δρασεισ του προγραμματοσ

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τον Ιανουάριο του 2020 έως και τον Μάιο 2020 με έδρα την Τήνο και επίκεντρο τα παιδιά της. Η δημιουργία του οδηγού από τα παιδιά οργανώνεται συνολικά σε 12 εργαστήρια και την παρουσίασή του κατά την ολοκλήρωσή του. Για κάθε Γ’ Δημοτικού αντιστοιχούν 3 εργαστήρια:

1ο Εργαστήριο Γνωριμίας/Φεβρουάριος, 2020

Τοποθεσίες: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στην Χώρα της Τήνου & Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στο χωριό Πύργος της Τήνου
Διάρκεια:
2 ώρες για κάθε ομάδα
Περιεχόμενο:
Αντικείμενα από όλον τον κόσμο.Αφή, όραση, ακοή, όσφρηση και γεύση.
Διαβατήρια και δαχτυλικά αποτυπώματα.Πρακτική εξάσκηση ικανοτήτων εξερευνητών και εξερευνητριών.Πριν φύγεις από την Τήνο, μην ξεχάσεις να…ή αλλιώς, εργαστήρια γνωριμίας του Tinos Guide & Seek

2ο Εργαστήριο Εξερεύνησης /Φεβρουάριος, 2020

Τοποθεσίες:Φαλατάδος & Βωλάξ Τήνου (3ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου)
Κάμπος & Ταραμπάδος (1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου & Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου)
Πύργος (Δημοτικό Σχολείο Πύργου)
Χώρα της Τήνου (2ο Δημοτικό Σχολείο)
Διάρκεια: 3 ώρες για κάθε ομάδα
Περιεχόμενο: Έλεγχος διαβατηρίων κατα την επιβίβαση.Βιβλία εξερευντηών και εξερευνητριών για κάθε υποομάδα.Χάρτες σχεδιασμένοι για παιδιά για κάθε σημείο εξερεύνησης.Μεγεθυντικοί φακοί και φωτογραφικές μηχανές με φιλμ.Ακροστιχίδες που δίνουν στοιχεία για τους προορισμούς μας.Αυτοκόλλητα με πασχαλινές τυρόπιτες ή παστέλια,καλάθια, μαντρακάδες,περιστεριώνες, πιθάρια,βράχια και άλλα παράξενα τέτοια.Ή αλλιώς, εργαστήρια εξερεύνησης του Tinos Guide & Seek γιατί…Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ!


3ο Εργαστήριο Γραφής/ Στα προσεχώς

Τοποθεσίες:Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στη Χώρα της Τήνου & Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στο χωριό Πύργος της Τήνου.
Διάρκεια:2 ώρες για κάθε ομάδα
Περιεχόμενο:και τώρα θα γίνουμε όλοι συγγραφείς! Χαρτί, μολύβι, σκέψη και φαντασία. 78 συμμετέχοντες/συμμετέχουσες 8 ετών. 78 ερωτήσεις, μια για κάθε παιδί και όλες για τέχνες και μύθους. Ένας τόπος. Ένας οδηγός. TINOS Guide & Seek!

Δρaση Μενοyμε σπiτι, μeνουμε Τhνο

Ο Δήμος Τήνου σε συνεργασία με το TINOS Guide & Seek, λαμβάνοντας υπόψη την αξία που έχει αποκτήσει το να μένουμε στο σπίτι μας αυτή την περίοδο, αλλά και την αξία του τόπου μας, διοργανώνουν για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων όλου του νησιού, τη δράση «Μένουμε σπίτι, μένουμε Τήνο!».

Στόχος της είναι να απασχολήσει τα παιδιά δημιουργικά από το σπίτι, μέσα από αναπτυξιακά κατάλληλες δραστηριότητες για τα ίδια. Αξιοποιώντας το υλικό που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Guide & Seek – της δημιουργίας του πρώτου πολιτισμικού οδηγού της Τήνου από παιδιά για παιδιά – το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων της δράσης σχετίζεται με πτυχές της Τήνου και του πολιτισμού της. Εξ’ ου και το «μένουμε Τήνο».

Συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή μεσημέρι θα αναρτάται μια αποστολή στην ιστοσελίδα του Δήμου Τήνου για τους μικρούς και τις μικρές κατοίκους του νησιού. Oι λύσεις/απαντήσεις των παιδιών, παρέα με το ονοματεπώνυμό τους, την τάξη και το σχολείο τους, θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση menoumetino@gmail.com.

Το πρόγραμμα ξεκινάει από αυτή την Τρίτη, 31-3-2020 μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη, 14-4-2020. Γιατί ακόμα κι αν είμαστε σπίτι, το παιχνίδι μπορεί να μας φέρει όλους και όλες κοντά!

Τις φιγούρες σχεδιάζει η Ευαγγελία Αλβέρτη ενώ η Χρυσούλα Κοροβέση τις ζωντανεύει μέσα από αυτό το βίντεο:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.